Mreže bruje o 'misterioznom čovjeku' sa šeširom koji je bio na Trumpovom skupu. Evo ko je on

3
Radiosarajevo.ba
Mreže bruje o 'misterioznom čovjeku' sa šeširom koji je bio na Trumpovom skupu. Evo ko je on
Foto: X.com / Vince Fusca

Brojne teorije krenule su kružiti društvenim mrežama nakon što je Amerika u subotu, 13. jula, svjedočila atentatu na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tokom predizbornog skupa u Pennsylvaniji, a jedna od njih veže se uz misterioznog muškarca koji je bio na tom skupu.

U crnom, s fedorom na glavi, muškarac je ostao stajati relativno mirno dok je Donalda Trumpa okrznuo metak i raskrvario mu uho, pa su brojni pomislili da je on nekako i povezan s cijelim atentatom.

Međutim, otkrilo se vrlo brzo kako se zapravo radi o republikancu Vinceu Fusci koji se još 2022. kandidirao i za Senat kako bi zastupao Pennsylvaniju.

Muslimani danas obilježavaju Dan ašure: Znate li kako napraviti 'najstariji desert na svijetu'?

Muslimani danas obilježavaju Dan ašure: Znate li kako napraviti 'najstariji desert na svijetu'?

Inače je popularni teoretičar zavjere i veliki pristaša Donalda Trumpa, a jedan je od glavnih podržavatelja QAnon teorije zavjere kojeg nazivaju i ''Pittsburgh man''.

Naime, njegovi sljedbenici vjeruju kako je on zapravo John F. Kennedy jr., sin ubijenog predsjednika, koji je lažirao svoju smrt u avionskoj nesreći 1999. i zapravo pomaže Donaldu Trumpu u borbi protiv tzv. 'duboke države' - tajne mreže vladinih službenika i utjecajnika koji rade protiv Trumpa kako bi održali svoju moć i kontrolu.

On sam nikada nije rekao da je to istina.

Te spekulacije krenule su se širiti još 2018. godine, a neki su kasnije mislili da će biti jedan od Trumpovih saveznika, osvoji li mandat u Bijeloj kući.

Drama u Americi: Pokušaj atentata na Donalda Trumpa?

Drama u Americi: Pokušaj atentata na Donalda Trumpa?

Iako te teorije nemaju nikakve dokaze kojima bi se to potkrijepilo, Fusca se svejedno smatra jednim od istaknutijih osoba u krugovima QAnon pristaša, prenosi Hina.

Vince Fusca je također česti posjetitelj Trumpovih skupova, a upravo je on bio jučer na skupu na kojem je došlo do napada. Njega se jasno može vidjeti na snimkama, a u jednom trenutku se bio kratko ustao da vidi što se događa s Trumpom.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije