Otac ostavio kćerku (2) satima u autu: Djevojčica preminula, a evo šta je on radio za to vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Otac ostavio kćerku (2) satima u autu: Djevojčica preminula, a evo šta je on radio za to vrijeme

Otac iz Arizone optužen je za ubistvo jer je svoju dvogodišnju kćerku ostavio u vrućem automobilu jer je bio zauzet igranjem igara na PlayStationu duže od tri sata, te je dijete preminulo.

Christopher Scholtes, 37-godišnji otac troje djece, tvrdio je da je ostavio malu Parker Scholtes da spava u autu samo 30 minuta nakon što se vratio kući iz kupovine jer je nije želio probuditi.

Ali nedavno objavljeni sudski zapisnici pokazuju da je duže od tri sata igrao videoigrice - sve dok njegova užasnuta supruga, koja je doktorica, nije došla kući i pronašla djevojčicu mrtvu u njegovom automobilu.

Vaskovića isprovocirala Dodikova političarka: Narod na rubu beznađa, a na njoj torbica od 2.620 $

"Rekla sam ti da ih prestaneš ostavljati u autu", prekorila je anesteziologinja Erika Scholtes svog supruga u tekstualnim porukama nakon tragedije 9. jula, piše New York Post.

"Koliko sam ti puta rekla?"

Erika Scholtes nazvala je Parker savršenom tokom srceparajućeg razgovora.

Christopher Scholtes rekao je policiji da je stigao u njihov dom u Tucsonu, predgrađu Marane oko 14:30 te parkirao auto vani jer je garaža bila zakrčena spravama za vježbanje.

Rekao je da je zaboravio da je djevojčica još u autosjedalici prije nego što se njegova žena vratila kući u 16 sati. Ali nadzorni snimak koji je pregledala policija pokazuje da je stigao ispred kuće malo nakon 12:30 te ostavio malu Parker u automobilu na 42 stepena Celzija duže od tri sata.

Prema tužbi, Scholtes je "bio ometen igrajući svoju igru ​​i spremajući hranu", a drugo dvoje djece reklo je policajcima da je njihov tata redovno ostavljao sve troje djece same u autu dok je bio u kući.

Rastreseni otac rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu za Parker, ali je priznao da je znao da će se automatski isključiti nakon 30 minuta, stoji u izvješću.

Na sudu je Christopher Scholtes optužen za ubistvo i ugrožavanje djeteta, a njegova je supruga molila suca da ga pusti na slobodu do suđenja, nazivajući fatalni potez velikom pogreškom.

"Dušo, žao mi je", navodno je odgovorio optuženi ubica. "Dušo, kako sam to mogao učiniti? Ubio sam našu bebu, ovo ne može biti stvarno."

"Možete li mu dopustiti da dođe kući kako bismo svi mogli započeti proces tugovanja, tako da može pokopati našu kćerku s nama sljedeće sedmice i da možemo proći kroz cijeli ovaj proces zajedno kao porodica?" rekla je sucu, piše 

"Ovo je bila velika pogreška, inače nije takav", rekla je Erika Scholtes. "Samo želim da djevojčice vide svog oca - da im večeras ne moram reći da će morati pretrpjeti još jedan gubitak."

Sudac je odredio odštetu od 25.000 dolara uprkos zahtjevu tužitelja za odštetu od milion dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak