Balkanci u Švicarskoj htjeli opljačkati zlataru u stilu 'Pink Pantera', a onda se tukli s policijom

1
Radiosarajevo.ba
Balkanci u Švicarskoj htjeli opljačkati zlataru u stilu 'Pink Pantera', a onda se tukli s policijom
Foto: PrtSc/Reuters.com / Privođenje jednog od pljačkaša

Dvojica državljana Srbije i dvojica iz Hrvatske uhapšeni su nakon što su pokušali da opljačkaju zlataru u švicarskom gradu Lugano, usred bijela dana i naočigled mnogobrojnih prolaznika i turista.

Švicarski mediji objavili su snimak na kojem se vide četiri muškarca s Balkana koji, po receptu ozloglašenih "Pink Pantera" pokušavaju da opljačkaju zlataru kada se pojavljuju policijski službenici koji ih opkoljavaju.

Jedan muškarac pokušao je da pobjegne i napao je policajca koji ga je sustigao i nakon borbe i uz pomoć opkoljenih građana uspio je da ga savlada i uhapsi - vidi se na snimku koji su objavili tamošnji mediji.

Upozorenje Civilne zaštite za građane: Povećan je rizik od požara, evo šta uraditi ako uočite vatru

Upozorenje Civilne zaštite za građane: Povećan je rizik od požara, evo šta uraditi ako uočite vatru

Naime, pljačka se dogodila 2. jula oko 11.40 časova u zlatari, a službenik policije Lugana je čak ispalio dva hica u dva odvojena momenta tokom intervencije, ali srećom niko nije povređen tom prilikom.

Razbojnike su, kako se navodi, slučajno uhvatila dva policajca na biciklima.

"Kada je policija stigla, lopovi su otimali dragulje izložene u izlogu. Čim su shvatili šta se dešava, dvojica policajaca su ostavili bicikle i izvukli oružje, naredivši pljačkašima da se predaju. Upravo u ovoj prvoj fazi pljačke, jedan od njih, držeći u ruci torbu sa ukradenom robom, uspio da pobjegne, ali ubrzo je uhvaćen", navodi se.

Za nekoliko minuta stigla je i podrška policajcima koji su odveli uhapšene u stanicu, a kasnije popodne ispitani su i prvi svjedoci.

Zlatara "Taleda" je, kako piš prije desetak godina bila na meti dvojice razbojnika koji su, kako navode švajcarski mediji, u ime srbijanskog državljanina pokušali da je opljačkaju.

Kompletan video hapšenja pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije