Objavljena hitna potraga u Arizoni: Napadač prijetio Donaldu Trumpu

3
Radiosarajevo.ba
Objavljena hitna potraga u Arizoni: Napadač prijetio Donaldu Trumpu

Vlasti Arizone pokrenule su hitnu potjeru za osumnjičenim koji je navodno prijetio atentatom na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Ronald Lee Syrvud (66) tražen je u vezi sa navodnom zavjerom za ubistvo za koju se tvrdi da je planirana za Trumpovu posjetu ranjivom dijelu južne granice u Arizoni, kako javlja Daily Mail

Trump je posjetu planirao samo šest sedmica nakon pokušaja atentata, kada je metak pogodio uho ovog bivšeg predsjednika tokom nastupa u Buttleru, u državi Pennsylvania.

Ramo Isak: 'Sarajevo je europski grad. Sanja Vulić uzima pogrešnu terapiju'

Policija je saopštila da Syrvud ima nekoliko drugih naloga za njegovo hapšenje po odvojenim optužbama, uključujući nepojavljivanje na sudu, neregistrovanje kao seksualnog prijestupnika i krivično djelo napada i bježanja. 

Planirani pokušaj ubistva Trumpa navodno je bio namijenjen njegovom odlasku na granicu u Sierra Vistu, mjesto na jugu Arizone gdje je već otputovalo osoblje njegove kampanje. 

Prvi Trumpov skup na otvorenom nakon pokušaja atentata: Postavili su ga iza neprobojnog stakla

Trumpov potpredsjednik JD Vance obišao je Sierra Vistu prije tri sedmice 

Zvaničnici Arizone rekli su da vjeruju da je Syrvud na slobodi u pograničnoj regiji, te pokušavaju da ga lociraju prije Trumpove posjete. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak