Nova eskalacija: Hezbollah gađao vojni industrijski kompleks kod Haife

6
Anadolija
Nova eskalacija: Hezbollah gađao vojni industrijski kompleks kod Haife

Libanski Hezbollah saopštio je u nedjelju, 22. septembra, da je bombardovao izraelski vojni industrijski kompleks sjeverno od Haife, a Izrael je naveo da su tri osobe povrijeđene u napadu.

Hezbollah je saopštio da su gađali strateške vojne lokacije, posebno komplekse kompanije Rafael Electronics sjeverno od Haife, desetinama projektila kao početni odgovor na masakr pejdžerima i voki-toki uređajima.

Izraelska vojska je potvrdila napad i izvijestila da je više od 115 raketa lansirano iz južnog Libana prema sjevernom Izraelu. Iz izraelske Crvene Davidove zvijezde saopšteno je da su najmanje tri osobe povrijeđene u napadu na Haifu.

Robert Dacešin otkriva: 'Ovo je najljepše grčko ostrvo za koje niste čuli'

U saopćenju se ističe da su bolničari pružili pomoć trima žrtvama sa povredama od šrapnela i koje su prebačene u bolnicu Rambam u Haifi. U pitanju su muškarci od 70 godina i 16-godišnja djevojčica. Izraelska vojska je saopštila da "sada napada mete Hezbollaha u Libanu" kao odgovor na napad grupe na Haifu.

Dodaje se da su "posljednjih sati vazdušne snage presrele prijetnje iz zraka i lansiranja koje je izvršio Hezbollah prema civilnim prostorima na sjeveru zemlje". Tenzije između Izraela i Hezbollaha pojačale su se posljednjih dana tokom eskalacije prekograničnog sukoba od početka smrtonosne ofanzive Izraela u Pojasu Gaze, u kojoj je ubijeno skoro 41.400 ljudi, uglavnom žena i djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak