Njemački policajci šokirani prizorom nakon teške nesreće na autocesti: 'Ovo još nikad nisam doživio'

1
Radiosarajevo.ba
Njemački policajci šokirani prizorom nakon teške nesreće na autocesti: 'Ovo još nikad nisam doživio'

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u petak, 9. augusta, između Homberg-Ohma i Alsfelda u okrugu Vogelsberg (Hessen) pri čemu je nastao prometni zastoj.

Vozač Ford Fieste prethodno je iz nepoznatih razloga izletio s ceste, udario je u Audi i prevrnuo se. U bolnicu je odvezeno dvoje putnika.

Kada su dežurni policajci na ekranima nadzornih kamera autoceste pogledali mjesto nesreće, ostali su šokirani.

Oglasila se policija o stravičnoj nesreći na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj

Kako prenosi Fenix magazin, nekoliko djece je čekanje u prometu “kratilo” igranjem nogometa na autocesti, a majka je sve snimala mobitelom.

"Stvarno nikada prije nisam doživio nešto slično. Ovo je izuzetno opasno, a u najgorem slučaju čak i smrtonosno. Kao da nije dovoljno neobično to što su djeca igrala nogomet na autocesti, majka je sve snimala, rekao je glasnogovornik policije. Policija je odmah poslala dodatnu ophodnju na autocestu. Kad su stigli, žena i djeca već su bili otišli".

"Molimo sve da nikada ne puštaju svoju djecu da se igraju na autocesti. Općenito nije dopušteno izlaziti na autocestu u prometnoj gužvi. Možete biti novčano kažnjeni", rekao je glasnogovornik policije.

Iako policija ponašanje žene i djece u prometu smatra iznimno opasnim, protiv njih vjerojatno neće biti istrage. Identitet žene nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak