Njemački medij: Drugi pokušaj ubistva Donalda Trumpa?

2
Radioasarajevo.ba
Njemački medij: Drugi pokušaj ubistva Donalda Trumpa?

Američki FBI istražuje incident na golf terenima na Floridi koji opisuje kao nešto što "djeluje kao pokušaj ubistva" Donalda Trampa.

Agenti, koji štite Trampa, su u nedjelju, 15. septembra, pucali na osumnjičenog koji je pobjegao automobilom, a kasnije je uhapšen. Nejasno je da li je on uspio da puca na agente.

U potrazi je pomogao svjedok koji je snimio registraciju automobila.

Bliži se početak FAR festivala: "Težimo ka postizanju rodne ravnopravnosti u svim sferama društva"

Trump: "Zanimljiv dan"

Osumnjičeni se, prema riječima lokalnog šerifa Ricka Bradshawa, krio u žbunju oko 400 metara od Trumpa, koji je igrao golf na svojim terenima u Wesr Palm Beachu.

Dodao je da je policija pronašla "jurišnu pušku u stilu kalašnjikova" kao i GoPro kameru. Njome je, smatra se, napadač htio da snima napad, piše DW.

Napadač je identifikovan kao Ryan Wesley Rut (58). Taj čovjek je 2022. godine govorio za agenciju Frans press u Kijevu, gdje je bio da podrži Ukrajinu u odbrani od Rusije.

Trump je nepovrijeđen u incidentu. Bivši predsjednik je zahvalio agentima, policiji i svima koji su mu slali podršku. "Svakako je to bio zanimljiv dan", naveo je na društvenim mrežama.

Drugi pokušaj u dva mjeseca

Ovaj vjerovatni pokušaj ubistva dolazi u SAD svega dva mjeseca nakon što je Trump ranjen u uho, kada je na njega pucano na mitingu u Pensilvaniji.

Incident dolazi usred povišenih tenzija u predsjedničkoj kampanji odnosno predizbornoj utrci između Trumpa i potpredsjednice SAD Kamale Harris.

"Nema mjesta političkom nasilju ili bilo kakvom nasilju u ovoj zemlji", naveo je u izjavi predsjednik Joe Biden. Harris je napisala: "Drago mi je da je dobro", misleći na Trumpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak