Netanyahu poslao poruku: 'Iran će biti slobodan mnogo ranije nego što mislite'

13
Radiosarajevo.ba
Netanyahu poslao poruku: 'Iran će biti slobodan mnogo ranije nego što mislite'

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu objavio je poruku koja se direktno obraća iranskom narodu, rekavši da Izrael "stoji uz njih".

"Svakog dana vidite režim koji vas pokorava, drži vatrene govore o odbrani Libana, obrani Gaze. Ipak, svaki dan taj režim uranja naš region sve dublje u mrak i dublje u rat”, kaže premijer Izraela u video izjavi na engleskom jeziku, hvaleći se vojnom moći Izraela i nedavnim ubistvima lidera Hamasa i Hezbollaha.

"Svakim trenutkom, režim vas - plemeniti persijski narod - približava ponoru", kaže on. "Ogromna većina Iranaca zna da njihov režim ne mari za njih. Da mu je stalo do vas, prestao bi da troši milijarde dolara na uzaludne ratove širom Bliskog istoka. Počeo bi da poboljšava vaše živote.

Senat UNSA-e jednoglasno uz Tarika Zaimovića, sutra inauguracija

Zamislite da je sav ogroman novac koji je režim protraćio na nuklearno oružje i strane ratove uložen u obrazovanje vaše djece, u poboljšanje vaše zdravstvene zaštite, u izgradnju infrastrukture vaše nacije, vode, kanalizacije, svih drugih stvari koje su vam potrebne. Zamislite to.”

"Kada Iran konačno bude slobodan - a taj trenutak će doći mnogo ranije nego što ljudi misle - sve će biti drugačije", obećava on. "Naša dva drevna naroda, jevrejski narod i perzijski narod, konačno će biti u miru. Naše dvije zemlje, Izrael i Iran, bit će u miru.

Netanyahu zaključuje: "Ne dozvolite da mala grupa fanatičnih teokrata sruši vaše nade i snove. Zaslužuješ bolje. Vaša djeca zaslužuju bolje. Cijeli svijet zaslužuje bolje. Znam da ne podržavate silovatelje i ubice Hamasa i Hezbolaha, ali vaši vođe podržavaju. Zaslužuješ više. Narod Irana treba da zna – Izrael je uz vas. Da zajedno upoznamo budućnost prosperiteta i mira."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak