Nakon "objave rata": Sjeverna Koreja spremna za apokaliptičnu borbu sa SAD-om

Radiosarajevo.ba
Sjeverna Koreja spremna je za apokaliptičnu borbu sa SAD-om, nakon što je Donald Trump objavio kako je "potpuno spreman" za razarajući napad.

The Sun izvještava kako saopćenje Generalnog saveza sindikata Koreje, jedinog pravnog sindikalnog saveza u kraljevstvu Kim Jong-una, ide u prilog diktatoru.

"Stanovnici Sjeverne Koreje puni su entuzijazma za opskrbljivanje strateškog oružja za konačni obračun s SAD-om", navodi se u saopćenju.

Foto: Bild

Prema Daily Staru, saopćenje je potaknulo ljude Sjeverne Koreje da riješe račune s američkim imperijalistima. Savez je, kako se izvještava, dodao: "Mi, radnička klasa, idemo u apokaliptičnu borbu protiv SAD-a".

Šokantno saopćenje stiglo je nakon što je predsjednik Trump upozorio kako bi bilo koji američki vojni napad bio razarajući za Pyongyang.

Govoreći o mogućnosti vojnog napada, predsjednik Trump je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući izjavio: "Mi smo potpuno spremni za drugu opciju. Ali ako uzmemo u obzir tu opciju bit će poražavajuća i razorna za Sjevernu Koreju. To se zove vojna opcija. Ako ju moramo upotrijebiti, učinit ćemo to."

EPA

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje izjavio je kako su Sjedinjene Države "objavile rat" Sjevernoj Koreji. Rekao je i kako je njegova država zadržala pravo napada na američke bombardere - čak i izvan sjevernokorejskog zračnog prostora, piše News.com.au.

Lee Cheol-noo, šef Odbora za obavještajnu službu Narodne skupštine, rekao je: "Sjeverna Koreja preselila je ratne avione i ojačala odbranu duž istočne obale".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak