Najveći karneval na svijetu: Defile ljepotica u Rio de Janeiru

0
Radiosarajevo.ba

Tradicionalni i najveći karneval na svijetu održava se u Rio de Janeiru u periodu od 17. do 22. februara.

Maske, šarenilo, samba, kostimi, ples, mažoretkinje, epilog su najveselijeg perioda u godini za sve Brazilce.

Karneval u Rio de Janeiru održava se ponovo u punom sjaju, nakon pandemije, a savezna vlada Brazila očekuje da će se 46 miliona ljudi pridružiti svečanostima koje će trajati do 22. februara.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Prošle godine zbog pandemije, karneval je odgođen za dva mjeseca i mnoge aktivnosti bile su zabranjene, a svečanosti su uglavnom prisustvovali samo lokalni stanovnici.

Većina turista ide na zabave na kojima učestvuju karnevalske ulične grupe, poznate kao "blokovi", koje su bile otkazane prošle godine, a kojih ove godine u Rio de Žaneiru ima više od 600.

Foto: EPA - EFE: Karneval u Brazilu

Spektakl se očekuje na Sambadromu, gdje su škole sambe, koje troše ogromna sredstva na jednosatne parade sa kostimima, izjavio je predsednik Lige samba škola u Riju Horhe Perlingeiro.

Najveći karneval na svijetu otkazan zbog omikrona

On je dodao da će ovogodišnji karneval oboriti rekorde na Sambadromu, gdje se svakog dana očekuje oko 100.000 gledalaca i 18.000 učesnika.

Atmosferu sa ulica Rio de Janeira možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak