Praznik mimoze u Trebinju: Sunce, mažoretkinje i dašak proljeća u BiH

5
Radiosarajevo.ba
Praznik mimoze u Trebinju: Sunce, mažoretkinje i dašak proljeća u BiH
Foto: Printscreen / Praznik mimoze u Trebinju

Grad Trebinje je u subotu, 11. februara, obilježio Praznik mimoze, uz podršku i pokroviteljstvo Grada Trebinja, karavan mimoze iz Herceg Novog se pobrinuo da donese dašak Jadrana na ulice Trebinja.

Defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima krenuo je danas u 10 sati sati ispred hotela "Leotar", preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra gdje je održan prigodan program.

Praznik mimoze je tradicionalna turističko-propagandna manifestacija u slavu cvijeta mimoze, a jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih na našim prostorima, koja je i ove godine uz divni nastup mažoretkinja izmamila mnoge na ulice.

Stolački cener ruši sve rekorde

Stolački cener ruši sve rekorde

Prešernov dan: U Sarajevu se obilježava slovenski kulturni praznik

Prešernov dan: U Sarajevu se obilježava slovenski kulturni praznik

Osnovali su je 1969. godine Turistički savez Boke Kotorske i Skupština opštine Herceg Novi.

U okviru festivala, svake godine, odvija se veliki broj programa među kojima su najatraktivniji: karnevalske povorke, maskenbali za djecu i odrasle, Fešta od mimoze, ribe i vina koja privlači oko 20.000 gostiju svake godine, Međunarodna izložba cvijeća i promenadni koncerti duvačkih orkestara i mažoretki.

Praznik mimoze je prerastao u kompleksnu turističku i kulturnu manifestaciju sa mnoštvom posjetilaca iz cijelog regiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije