Misteriozna dama uhapšena sa šefom Telegrama, sada se pojavila nova teorija: "Ona mu je smjestila"

2
Radiosarajevo.ba

Pavel Durov, suosnivač aplikacije za razmjenu poruka Telegram, uhapšen je u subotu navečer na aerodromu Le Bourget u Parizu.

Milijarder, kojem su tepali da je "ruski Mark Zuckerberg", uhapšen je u sklopu preliminarne istrage o navodnim prijestupima uključujući prevaru, trgovinu drogom, internetsko nasilje, organizirani kriminal i promovisanje terorizma.

Zanimljivo je da Durov nije bio sam u trenucima hapšenja. Nekoliko novinskih izvještaja sugerira da je bio u društvu djevojke, koja je navodno također uhapšena s njim, prenosi Jutarnji.hr pisanje NDTV.

Efendić i Šteta 'ukrstili koplja' oko Devete transverzale u Sarajevu, a sada se javila i SDA

Riječ je o ženi koja je identificirana kao Yulia Vavilova, a spekuliše se da bi je upravo ona dovela do hapšenja.

Na internetu su se pojavile razne teorije. Neki pišu da je Vavilova bila pod istragom, da je objavljivala svoje kretanje do u detalje i tako otkrila gdje se nalazi Pavel Durov. Neki čak tvrde da je Vavilova Durovu smjestila hapšenje.

Otkriven identitet lijepe plavuše koja je uhapšena s vlasnikom Telegrama

Nijedna od spomenutih informacija o Vavilovoj nije potvrđena.

Juli Vavilova (24) je stručnjakinja za kriptovalute i influenserica koja boravi u Dubaiju. Na Instagramu ima više od 20.000 pratitelja, a sebe opisuje kao ljubiteljicu gejminga, a kao svoje interese navodi "gejming, kripto svijet, jezike i način razmišljanja". Tvrdi da govori četiri jezika.

Vavilova i Durov bilo su zajedno na raznim lokacijama poput Kazahstana, Kirgistana i Azerbajdžana, o čemu svjedoče zapisi na Instagramu.

Hapšenje šefa Telegrama izazvalo je u kripto zajednici zabrinutost zbog mogućih pritisaka za strožim moderiranjem sadržaja.

Vavilova je na internetu zadnji put obavila video sadržaj o kriptovalutama prije 10 mjeseci.

Cryptopolitan piše da je Vavilova otkazala sve streamove na Twichu za ovu sedmicu, navodeći da je na odmoru, a sljedeći chat najavljen je za 1. septembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak