Meghan Markle nije se vozila s Kate Middleton i Camillom u povorci, otkriveno zašto

2
Radiosarajevo.ba

Lijes s tijelom kraljice Elizabete stigao je u Westminster Hall iz Buckinghamske palače u procesiji koja je trajala 38 minuta.

Kraljičino tijelo ležat će u Westminsteru narednih pet dana. U povorci su iza kovčega kraljice hodali njezini sinovi, princeza Anne te prinčevi William i Harry. Prinčevima su se na ulazu u Westminster pridružile i supruge, kraljica Camilla, Sophie, grofica od Wessexa, Kate, princeza od Walesa i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, koje su stigle automobilima u istoj procesiji.

Meghan se nije vozila sa jetrvom Kate Middleton u istom automobilu, a zna se i zašto. Markle je bila u automobilu sa suprugom princa Edwarda, Sophie, dok je Middleton putovala sa suprugom kraljicom Camillom.

Mario, glumac magične misli

Kraljičin lijes na posljednjem putovanju predvodi kralj Charles

Budući da je Kate sada princeza od Walesa i udana je za princa Williama, koji je prvi u nizu za prijestolje, to je bio razlog zbog čega je putovala s kraljicom suprugom, a ne s Meghan.

Braća William i Harry zajedno su hodali na povorci iza kraljičinog lijesa. Tako se zaraćena kraljevska porodica ponovno ujedinila, a princeza Kate i Meghan su kraljici odale počast u crnini s jednostavnim šeširima i mrežicom preko očiju.

Podsjećamo, kralj Charles i svi članovi uže kraljevske porodice okupili su se sinoć u Buckinghamskoj palači kako bi dočekali lijes pokojne kraljice Elizabete, a deseci hiljada ljudi okupili su se na ulicama dok je lijes prolazio kroz britansku prijestolnicu, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak