Kralj Charles Treći donio prvu odluku kao kralj i već iznenadio

2
Radiosarajevo.ba

Novi kralj Charles Treći odlučio je da će biti 17 dana žalovanja za njegovom majkom, kraljicom Elizabetom drugom, a ne 10 ili 12 kako se očekivalo.

Iako se detalji oko sahrane još ne znaju, vjeruje se da će sprovod biti 10 dana nakon smrti kraljice, a Charles je naložio dodatnih sedam dana žalovanja i nakon sprovoda, prenosi Mirror.

Kraljevska porodica, zajedno s tih dodatnih sedam dana žalovanja koje je Charles proglasio, žalovati će sveukupno 17 dana.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kraljica Elizabeta nije preminula kada je cijelom svijetu saopšteno! Otkriveno pravo vrijeme smrti

Kraljevsko žalovanje promatrat će članovi kraljevske porodice, osoblje kraljevskog kućanstva i njegovi predstavnici, zajedno s vojnicima koji će služiti na ceremonijama.

Zastava na Buckinghamskoj palači spuštena je na pola koplja, u četvrtak u 18.30 sati. Za vrijeme dok Charles Trećeg bude imenovan kraljem, bit će dignuta, pa kasnije opet spuštena na pola koplja.

Novi kralj, Charles III., obraća se javnosti. Postao je vladar Britanije i još 14 zemalja

Ljudi u gomili okupljenoj ispred vrata počeli su plakati i fotografirati dok je jedan helikopter kružio nebom iznad.

"Zastava će ostati spuštena sve do posljednjeg dana žalosti, a trebali bi je dignuti isti dan u 8 ujutro. Sve će rezidencije biti zatvorene. Cvijeće će se moći ostavljati ispred njih", naglašava se.

Kako smo ranije najavili - Kralj Charles III danas će se obratiti naciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak