Ko je Thomas Matthew Crooks? Atentator je registrovani republikanac, evo šta se zna o njemu

3
Radiosarajevo.ba
Ko je Thomas Matthew Crooks? Atentator je registrovani republikanac, evo šta se zna o njemu

Napadača koji je u subotu pokušao ubiti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na skupu u Pennsylvaniji identificirao je F.B.I. kao Thomasa Matthewa Crooksa, 20-godišnjaka iz Bethel Parka, ali dužnosnici nisu objavili nikakve dodatne informacije o njemu.

Napadač nije imao kriminalnu prošlost prikazanu u sudskim spisima Pennsylvanije. Zapisnik o registraciji birača pokazao je da je Crooks registrovan kao republikanac.

Zatvorene su sve ceste koje vode prema domu porodice osumnjičenog u Bethel Parku, južno od Pittsburgha i oko sat vremena vožnje od mjesta skupa u Butleru.

Sarajevska Olimpijada u Madridu: Otvorena izložba 'Olimpijski duh ujedinjuje svijet'

Crooks je ubijen nakon što je pucao s "uzvišenog položaja" izvan mjesta okupljanja na otvorenom gdje je Trump govorio, a koje je udaljeno 150 metara od mjesta skupa.

Pronađena je poluautomatska puška tipa AR-15 u blizini tijela.

Pojavio se video iz drugog ugla: Snimljen snajperista koji je radio na skupu Trumpa

Čini se da je Crooks maturirao 2022. u srednjoj školi Bethel Park, a na videu sa ceremonije dodjele diploma može ga se vidjeti kako prelazi scenom nakon što je prozvano njegovo ime.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak