Pojavio se video iz drugog ugla: Snimljen snajperista koji je radio na skupu Trumpa

3
Radiosarajevo.ba
Pojavio se video iz drugog ugla: Snimljen snajperista koji je radio na skupu Trumpa
FOTO: Screenshot / Snajperista Tajne službe SAD-a

Bivši američki predsjednik Donald Trump je na predizbornom skupu u Butleru, Pennsylvaniji, pogođen u uho u napadu za koji Tajna služba kaže da se istražuje kao pokušaj atentata.

Tajna služba je u službenom sapćenju izjavila da je više hitaca ispaljeno s uzvišenog položaja izvan mjesta održavanja skupa. U međuvremenu je britanski Sky News objavio zamagljeni video tijela i puške sa zgrade koja je od Trumpove bine bila udaljena otprilike 150 metara.

Sada se pojavila i novi video na kojem se vidi trenutna reakcija snajperista Tajne službe koji se, čini se po videu, automatski involvira u razmjenu vatre sa napadačem.

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Kako je potvrdila Tajna služba, napadač je ubrzo nakon pucnjave "neutraliziran".

Federalni istražni ured (FBI) identificirao je 20-godišnjeg muškarca iz Pennsylvanije kao osumnjičenog koji je pucao na Trumpovom predizbornom skupu u subotu, objavio je novinar CNN-a na X pozivajući se na izvore.

FBI je pucnjavu na skupu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u subotu navečer proglasio pokušajem atentata.

"Večeras smo imali ono što nazivamo pokušajem atentata na našeg bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. To je još uvijek aktivno mjesto zločina", rekao je specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Pittsburghu Kevin Rojek.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije