Jezive scene kod autoputa, otac i sin izgorjeli tokom ilegalne utrke

1
Radiosarajevo.ba
Jezive scene kod autoputa, otac i sin izgorjeli tokom ilegalne utrke

U gradu Unna u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji smrtno su stradali otac i sin u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 24. jula oko 20:15 sati. Kako javljaju njemački mediji, otac i sin su stradali tokom ilegalne automobilske utrke.

Njemački mediji navode kako su otac i sin bili u automobilu marke Porsche.

Na raskrižju Dortmund/Unna (Sjeverna Rajna-Vestfalija) vozač (52) je izgubio kontrolu nad sportskim automobilom vrijednim 200.000 eura (oko 391.000 KM). Luksuzni automobil je letio nekoliko stotina metara preko travnatog ruba i manje šume. Kada se automobil zaustavio, te je odmah planuo.

Zoran Zekić ostao bez teksta: "Dugo ovo nisam doživio, fudbal večeras nije bio pravedan"

Policija sumnja na ilegalne utrke

Dvojac u automobilu nije imao šanse. Kako pišu njemački mediji, otac i sin su izgorjeli u olupini vozila na mjestu nesreće. Policija isprva nije mogla utvrditi njihov identitet.

Policija sada istražuje zašto je vozač izgubio kontrolu nad sportskim automobilom.

U saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuo državljanin BiH

"Postoji početna sumnja na ilegalnu utrku motornih vozila", rekao je policijski glasnogovornik. Policija je u četvrtak ujutro objavila: U utrci je sudjelovao i drugi automobil. Bilo je informacija od svjedoka o drugom automobilu, piše Fenix.

Jurio 200 km/h?

Prema informacijama njemačkih medija, vozač je navodno jurnuo na izlaz autoceste brzinom većom od 200 km/h, vjerojatno uzrokujući da njegov Porsche proklizi na opasnoj krivini. Tragovi kočenja protežu se u dužini većoj od 250 metara. Ograničenje brzine je na ovoj prometnoj dionici 120 km/h.

Policija je nesreću snimila dronovima i 3D skenerom. Zbog policijskog uviđaja je dolazilo do privremenih obustava saobraćaja do ranih jutarnjih sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak