Kaiserslautern u suzama: Nesreća na pripremama potresa njemački klub

0
Radiosarajevo.ba
Kaiserslautern u suzama: Nesreća na pripremama potresa njemački klub
Foto: Twiter / Svijeće na mjestu nesreće

Tužna vijest potresla je njemački fudbal. Drugoligaš Kaiserslautern oprašta se od dugogodišnjeg zaposlenika Petera Miethea, koji je tragično poginuo na pripremama za novu sezonu u južnom Tirolu.

Trebao je to biti uobičajen dan na pripremama, koji je bio ispunjen od ranog jutra pa sve do večeri. Ekipa je odradila jutarnji trening, pa već tradicionalno druženje s navijačima, a onda su krenuli na zajedničku vožnju biciklima.

Nažalost, to se pretvorilo u tragediju. 62-godišnji Miethe izgubio je kontrolu nad biciklom, zabio se u drvo i poginuo na licu mjesta. To je sve duboko potreslo ekipu, koja se odmah odlučila vratiti u Njemačku, tvrdi Bild.

Kamion udario u stub BH Telecoma: Stvorile se velike gužve u ovom dijelu grada

Kamion udario u stub BH Telecoma: Stvorile se velike gužve u ovom dijelu grada

62-godišnji Miethe radio je u klubu od 2002. godine, a posljednjih 10 godina obavljao je funkciju oružara prve postave.

"Peter Miethe, dugogodišnji oružar i dobra duša kluba, preminuo jučer, 11 jula, u večernjim satima u tragičnoj nesreći u trening-kampu u Malsu. Srca su nam slomljena. Tugujemo zajedno s njegovom porodicom i prijateljima", poručili su iz Kaiserslauterna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije