Javila se Tajna služba: "Evo kako se sve odvijalo...", objavljen snimak sa krova gdje je bio napadač

11
Radiosarajevo.ba
Javila se Tajna služba: "Evo kako se sve odvijalo...", objavljen snimak sa krova gdje je bio napadač

Na predizbornom skupu Donalda Trumpa u Pennsylvaniji u subotu, američka tajna služba je "neutralizirala napadača koji je preminuo", stoji u izjavi objavljenoj na X-u.

"Osumnjičeni napadač ispalio je više hitaca prema bini s povišenog položaja izvan skupa. Jedan od gledatelja je poginuo, a dvoje je teško povrijeđeno. Incident je trenutno pod istragom i tajna služba je službeno obavijestila Federalni istražni ured (FBI)", priopćili su.

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je na društvenoj mreži Truth Social da mu je metak u napadu na skupu u Butleru probio gornji dio desnog uha.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

"Bilo je mnogo krvi pa sam shvatio što se događa. Neshvatljivo je da se tako nešto može dogoditi u našoj zemlji", kazao je Trump.

Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru. Iz publike su se čuli vrisci. Bivši predsjednik primio se za desno uho kad su na binu izašli agenti tajne službe i polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima.

Ko je Thomas Matthew Crooks? Atentator je registrovani republikanac, evo šta se zna o njemu

Na Trumpovom desnom uhu bili su vidljivi tragovi krvi kad su ga agenti odvodili s bine. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući pristašama da je dobro.

U međuvremenu, Sky News je objavio i video s krova zgrade koja prikazuje pušku i pored figure koja je izgleda kao tijelo, a koje su, navode, zamaglili na fotografiji. Ističu da je navedena zgrada udaljena otprilike 150 metara od mjesta gdje je Trump održavao predizborni skup.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak