Izvor tvrdi: Kralj Charles dobit će revolucionarnu terapiju protiv misterioznog karcinoma?

1
Radiosarajevo.ba
Izvor tvrdi: Kralj Charles dobit će revolucionarnu terapiju protiv misterioznog karcinoma?

Niti godinu dana otkako je postao kralj, Charlesa je stigla zloćudna bolest.

Mnogi su Britanci zabrinuti za zdravlje svog kralja, a on se u četvrtak, 8. februara, prvi put oglasio otkako mu je otkrivena dijagnoza koju je podijelio s narodom kako bi osvijestio muškarce o važnosti pregleda prostate.

Charles se sredinom januara odlučio na operaciju povećane prostate, rutinsku operaciju stanja od kojeg boluju brojni muškarci.

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

Međutim, tokom ljekarskih pregleda otkriven je i karcinom. Teške vijesti podijelio je s javnošću, a u četvrtak, 8. februara, je poslao čestitke povodom obilježavanja 50. godišnjice neovisnosti Grenade.

Kako bi se što prije oporavio, Charles se odlučio na neko vrijeme povući i svoje obaveze prepustiti drugim članovima porodice. Prije svega, tu je William kao prvi nasljednik Charlesa, ali i princeza Anne te ostatak kraljevskih dužnosnika.

Kako prenose strani mediji, kralj Charles III odlučio se na neobičan i manje invazivan tretman u borbi protiv raka. Još uvijek nije poznato o kakvom je to tretmanu riječ i je li poseban tretman rezervisan samo za istaknute članove društva, no zasad se zna da će se sedmično ambulantno liječenje odvijati u Londonu.

Camilla se obratila javnosti i otkrila kako je kralj Charles: 'Svi smo tužni zbog tih vijesti'

"Terapije protiv raka su posljednjih godina napravile veliki napredak i mnogo su sofisticiranije nego prije. To ima pozitivan učinak na učinkovitost i nuspojave", otkriva izvor koji opisuje tretman kao revolucionaran i nježan.

Charles se trenutno odmara u svom skloništu u Sandringhamu, a to je mjesto posebno opuštajuće za kralja koji je veliki ljubitelj vrtlarenja i popodnevnog čaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak