Izraelska vojska javila da je ubijen komandir Hezbolaha: Napad na Bejrut traje od jutarnjih sati

3
Radiosarajevo.ba
Izraelska vojska javila da je ubijen komandir Hezbolaha: Napad na Bejrut traje od jutarnjih sati

Intenzivne prekogranične borbe između Izraela i Hezbolaha nastavljene su u utorak, 24. septembra, uključujući izraelski zračni napad na južni Bejrut, dok je teroristička grupa ispalila više od 100 raketa na sjeverni Izrael, aktivirajući sirene u gradovima uključujući Haifu, Safed, Nazaret i Yokne'am kao kao i preko Galileje.

Izvori iz odbrane rekli su izraelskim medijima da je meta zračnog napada na libanonsku prijestolnicu bio šef Hezbolahove raketne jedinice. Reuters je, pozivajući se na dva bezbjednosna izvora u Libanu, javio da je meta napada Ibrahim Qubaisi ubijen.

Udar u predgrađu Dahiyeh, poznatom uporištu Hezbolaha, bio je peti izraelski napad na Bejrut usred rata. Najmanje šest osoba je ubijeno u napadu, a 15 je ranjeno, prema libanonskim zdravstvenim zvaničnicima.

Lokalni izbori 2024 | Mandić i Gratz nisu došli na debatu, stigla žestoka poruka iz Jažićevog tabora

"Izraelski napad ciljao je dva sprata u stambenoj zgradi u oblasti Ghobeiri", rekao je libanonski bezbjednosni izvor za AFP.

Šef izraelskih odbrambenih snaga Herzi Halevi rekao je u utorak nakon vojne procjene da će Izrael dalje eskalirati svoje akcije protiv Hezbolaha.

"Hezbolahu se ne smije dati pauza. Moramo nastaviti da radimo svom snagom", rekao je on u komentarima IDF-a. "Danas ćemo ubrzati ofanzivne operacije i ojačati sve nizove. Situacija zahtijeva kontinuirano intenzivno djelovanje na svim frontovima."

U međuvremenu, Hezbolah je nastavio da ispaljuje rakete duboko u sjeverni Izrael, dok je IDF odgovorio udarima na stotine lokacija grupe koju podržava Iran, uključujući stambene zgrade u kojima je vojska rekla da Hezbollah skriva rakete i projektile spremne za lansiranje na Izrael.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak