Izrael ne posustaje u Bejrutu: Najjače bombardovanje glavnog grada Libana do sada

2
Anadolija

U Bejrutu, glavnom gradu Libana, čule su se brojne eksplozije, neposredno nakon obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda (GSUN) u New Yorku.

U južnom dijelu Bejruta mogao se vidjeti gusti dim nakon desetak eksplozija.

Kako je objavila libanska novinska agencija NNA, četvrt Hureyk u regiji Dahieh, na jugu Bejruta bila je na meti zračnih napada.

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Dodaje se da su izraelski borbeni avioni bombardovali mnoge objekte u regionu Dahieh. Mnoga vozila hitne pomoći i timovi civilne odbrane upučeni su u regiju.

Portparol izraelske vojske Daniel Hagari objavio je da su avioni gađali glavni štab Hezbollaha u regiji Dahieh, južno od Bejruta.

Izraelski mediji navode da je izraelska vojska gađala generalnog sekretara Hezbollaha Hassana Nasrallaha.

Izrael objavio: Počeli smo napad na Bejrut

Kako navodi Radio izraelske vojske, vojska istražuje da li je Nasrallah bio prisutan na lokaciji koju su gađali izraelski avioni, dodajući da su u napadu korištene "bunker bombe", namijenjene za uništavanje bunkera.

Televizija Al-Manar, koja je bliska Hezbollahu, objavila je da su u napadu uništene četiri zgrade.

Izraelska televizija Kanal13 objavila je da je zvanični Tel Aviv obavijestio Washington da će napasti bejrutski okrug Dahieh.

Izraelska vojska, koja od 8. oktobra prošle godine nastavlja kontrolisane sukobe s Hezbollahom, od 23. septembra je izvela stotine zračnih napada na gradove na jugu Libana, kao i na regije Bekaa i Baalbek.

Prema libanskim vlastima, u zračnim napadima poginulo je 773 ljudi, dok je skoro 150.000 raseljeno zbog bombardovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak