Istanbul: Zbog ogromne eksplozije koja je dovela do požara uhapšeno šest osoba

0
Anadolija

Zbog požara u noćnom klubu ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Besiktas, u kojem je poginulo 29 osoba, privedeno je šestero osumnjičenih, uključujući menadžera.

Policijske ekipe nastavljaju aktivnosti u okviru istrage pokrenute povodom požara koji je izbio tokom renoviranja noćnog kluba.

Policija je privela rukovodioca objekta I.S. (65) i njegove poslovne partnere M.M.C. (45) i S.S. (50), računovođu S.A. (39), menadžera A.A.P (26) i nadzornika metalskih radova K.E. (47).

Dodik i danas priznao poraz: Izlazimo na izbore prema zakonu koji je nametnuo Christian Schmidt

Utvrđeno je da neke od privedenih osoba odranije imaju krivične dosije.

Ured guvernera Istanbula saopćio je da je 29 osoba izgubilo život u požaru koji je izbio u noćnom klubu koji se nalazio ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Besiktas, a jedna povrijeđena osoba je hospitalizirana.

Dramatične snimke iz Istanbula: Najmanje 29 osoba poginulo u ogromnom požaru

U višespratnici je izbio požar iz još uvijek nepoznatog razloga.

Nakon dojave, na mjesto nesreće su upućene vatrogasne, medicinske i policijske ekipe. U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca. Požar je zahvaljujući naporima vatrogasaca ugašen.

U saopćenju Ureda guvernera Istanbula navedeno je kako je požar izbio u 12.47 sati po lokalnom vremenu (11:47 po srednjoevropskom) u noćnom klubu koji se nalazi na spratovima -1 i -2 u 16-spratnoj zgradi u ulici Yildiz Posta, u naselju Gayrettepe.

Navedeno je da je požar izbio usljed renoviranja u noćnom klubu, iako još nije poznat tačan uzrok.

[twitter]https://twitter.com/NationalIndNews/status/1775153148551717296[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak