Tragedija u Istanbulu: Kamion se prevrnuo i pao na automobil, poginula cijela porodica

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Istanbulu: Kamion se prevrnuo i pao na automobil, poginula cijela porodica
Foto: Teretnjaci.ba / Saobraćajna nesreća u Istanbulu

Vozač kamiona priveden je nakon što se komercijalno vozilo prevrnulo i palo na susjedni automobil u istanbulskom okrugu Bakırkoy, pri čemu su četiri osobe poginule.

Kamion je udario u niski most i prevrnuo se na automobil. Uz pomoć građana i spasilačkih timova, istovaren jeteret iz prikolice kamiona kako bi se smanjila težina. Zatim je uz pomoć dizalice podignuta prikolica.

Četiri člana porodice Ajtekin koji su ostali zarobljeni u automobilu izvučeni su nakon dugotrajnih napora vatrogasaca. Četiri osobe u automobilu pronađene su mrtve, dok je vozač kamiona uhapšen na licu mjesta. Tijela su odvezena u mrtvačnicu Instituta za sudsku medicinu.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Također je otkriveno da je vozač ignorisao upozorenja na putu. I pored znakova koji ukazuju da je prelaz visok 4 metra, vozač se nije pridržavao uputstava i skrivio je nesreću.

U međuvremenu, u junu 2023. na istom prelazu se prevrnuo kamion natovaren tekstilnim materijalima i vozač je ostao nepovrijeđen, a u augustu 2023. sličan kamion se prevrnuo na vozilo Bryanta Dunstona, američkog košarkaša Anadolu Efesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije