Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara: Muškarac se penjao na poznati spomenik

0
Radiosarajevo.ba
Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara: Muškarac se penjao na poznati spomenik

Francuska policija je u nedjelju, 11. augusta, uhapsila muškarca koji se penjao na Eiffelov toranj, satima prije ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u nedelju.

Prostor oko Eiffelovog tornja je evakuisan u nedelju poslijepodne, nakon što je muškarac viđen kako se penje na 330-metarski pariški spomenik oko 14:45 po lokalnom vremenu, kako prenose iz ESPN-a. 

Portparol je za ESPN rekao da je policija primjetila i uhapsila britanskog državljanina na pola puta do vrha tornja.

Crveni meteoalarm na snazi: Pogledajte u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine

Nepoznato je gdje i kako je muškarac započeo ovu "avanturu", ali je zapažen ispod Olimpijskih prstenova, na drugoj etapi spomenika, što se najbolje vidi iz videa objavljenih na društvenim mrežama.

Incident se dogodio dok se olimpijsko takmičenje završava, a službe sigurnosti u Parizu i šire prebacuju fokus na ceremoniju zatvaranja koja će spustiti zavjesu na igre.

Ko je misteriozni zlatni putnik na zatvaranju Olimpijskih igara: Svi mislili da je riječ o ženi

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da će oko 3.000 policajaca biti mobilizirano oko Stade de Francea, a 20.000 policajaca i drugog sigurnosnog osoblja u Parizu i oblasti Saint-Denis će biti mobilizirano kasno u nedjelju navečer kako bi se osigurala sigurnost posljednjeg dana Olimpijskih igara.

Eiffelov toranj, kao središte ceremonije otvaranja, nije bio planiran kao fokus zatvaranja igara. 

[tiktok]https://www.tiktok.com/@thesun/video/7401936072927694112[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak