Hoće li ovo uništiti Trumpove izborne šanse? Sutkinja otkrila 1.900 stranica novih dokaza

2
Radiosarajevo.ba
Hoće li ovo uništiti Trumpove izborne šanse? Sutkinja otkrila 1.900 stranica novih dokaza

Sutkinja koja vodi slučaj izbora iz 2020. godine protiv Donalda Trumpa otkrila je nove dokaze koje je podnio specijalni tužilac koji istražuje ovaj slučaj.

Njegovi advokati su tražili da se objavljivanje odloži, tvrdeći da bi to moglo biti štetno za Trumpa neposredno pred izbore, ali je sutkinja Tanya Chutkan odbila taj zahtjev.

Sutkinja je izjavila da nema obavezu da drži izvještaj zatvorenim i da joj je zbog izbora zapravo dužnost da ga otkrije.

Meteorolozi iz bh. susjedstva upozoravaju: "Stiže velika promjena, ledeni val je pred vratima"

"Ako bi sud zadržao informacije koje javnost ima pravo da pristupi isključivo zbog mogućih političkih posljedica njihovog objavljivanja, to zadržavanje bi moglo predstavljati – ili se činiti kao – ometanje izbora", napisala je u svojoj odluci.

Trenutno je u toku provjeravanje dokument od 1.900 stranica i donijet ćemo vam više informacija čim budemo imali.

Većina novoobjavljenih dokaza je u velikoj mjeri cenzurisana, ali uključuje i formalnu izjavu tadašnjeg potpredsjednika Mikea Pencea da neće poništiti rezultate izbora iz 2020. godine, javlja BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak