Hezbolah potvrdio smrt još jednog visokog zapovjednika; Libanon: 'Niko na svijetu više nije siguran'

6
Radiosarajevo.ba
Hezbolah potvrdio smrt još jednog visokog zapovjednika; Libanon: 'Niko na svijetu više nije siguran'

Hezbollah je potvrdio da je još jedan od njihovih viših zapovjednika, Ahmed Wahbi, ubijen u jučerašnjem izraelskom napadu na Bejrut, prenosi Sky News.

Wahbi je nadgledao vojne operacije specijalnih snaga Radwan tokom rata u Gazi do početka 2024. godine. Podsjetimo, Hezbollah je ranije potvrdio da je njihov viši zapovjednik Ibrahim Aqil ubijen u napadu na južna predgrađa Beiruta.

Na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a, libanski ministar vanjskih poslova Abdallah Bou Habib upozorio je da "niko na ovom svijetu više nije siguran" nakon napada na komunikacijske uređaje u zemlji.

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

"Ne tražimo osvetu", dodao je. "Mi samo tražimo pravdu."

Pozvao je vijeće da "okonča rat na svim frontama" - upozoravajući svijet da ne bude "nijemi svjedok" "velike eksplozije koja se nazire na horizontu".

Nakon eksplozija pejdžera i ručnih radio-stanica, Izrael je gađao položaje Hezbolaha, a jučer je njegova vojska napala četvrt u južnom Bejrutu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak