Gradonačelnik komentarisao mladića koji je sa zgrade skočio u venecijanski kanal: 'Kreten!'

0
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik komentarisao mladića koji je sa zgrade skočio u venecijanski kanal: 'Kreten!'

Videosnimak turiste koji je skočio s krova venecijanske palače u kanal gradonačelnik grada Venecije, inače grada na popisu svjetske baštine, opisao je kao "kreten".

Mladić, koji je na sebi imao samo bokserice, snimljen je kako skače s vrha zgrade visoke oko 10 metara. Neposredno prije nego što je skočio čulo se kako mještani govore: "Ne!" i govoreći mu da ne riskira. Čuje se i krik neposredno prije skoka u vodu. Nekoliko trenutaka kasnije izašao je iz kanala, a prijatelj mu je pružio peškir.

Podsjetimo da su neki venecijski kanali ostali bez vode u posljednjih nekoliko sedmica zbog suša koje su se tamo dogodile, te da je mladić imao ogromnu sreću što je nakon skoka iz vode izašao nepovrijeđen.

Završen deseti Festival dječije umjetnosti, dodjeljene mnoge nagrade

Ovaj skok, koji je objavljen na društvenim mrežama, osudio je gradonačelnik Venecije, koji je postao ogorčen zbog turista koji se skidaju kako bi se kupali u kanalima, ilegalno skijaju na vodi duž Canala Grande i skaču s poznatog mosta Rialto, često u pijanom stanju, prenosi Večernji.

"Trebali bi mu dati potvrdu o gluposti i dobar broj udaraca u zadnjicu!

Pokušavamo ga identificirati i optužiti, zajedno s njegovim prijateljem koji je snimio kretena za društvene mreže", napisao je gradonačenik Luigi Brugnaro na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak