Dron iz Libana srušio zgradu u kojoj živi Benjamin Netanyahu

5
Radiosarajevo.ba
Dron iz Libana srušio zgradu u kojoj živi Benjamin Netanyahu

Dron lansiran iz Libana srušio se na zgradu u izraelskom gradu Caesareji, gdje živi premijer Benjamin Netanyahu, saopćila je u subotu izraelska vojska.

Prema izvještajima izraelskih medija, nije poznato je li Netanyahu bio u obalnom odmaralištu koje se nalazi između Tel Aviva i Haife u vrijeme napada.

U incidentu niko nije povrijeđen, saopćila je vojska. Zaustavljena su dva bespilotna leteća objekta.

Edin Džeko otvorio dušu: Ovo mu je najbolji trenutak u karijeri

Zračna uzbuna bila je i u Tel Avivu, 55 kilometara južnije, jer se dron navodno približio četvrti Glilot, gdje se nalazi sjedište izraelske obavještajne službe Mossad i još jedan obavještajni centar.

Sirene su se oglasile na brojnim drugim mjestima u sjevernom Izraelu, uključujući grad Tiberias na zapadnoj obali Galilejskog jezera.

SAD zaprijetio, Netanyahu odmah povećao isporuku humanitarne pomoći Gazi

Libanska šijitska milicija Hezbollah, koja je u savezu s Hamasom u Pojasu Gaze, ispaljuje rakete i dronove na Izrael gotovo svakodnevno od početka rata u Gazi.

Nakon vijesti o smrti čelnika Hamasa Yahye Sinwara u Gazi, milicija koju podržava Iran najavila je "novu fazu eskalacije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak