Objavljeni dijelovi knjige koja je 'zatresla' svijet: Šta Joe Biden zaista misli o Netanyahuu?

2
Radiosarajevo.ba
Objavljeni dijelovi knjige koja je 'zatresla' svijet: Šta Joe Biden zaista misli o Netanyahuu?
Foto: EPA - EFE / Netanyahu i Biden

U svojoj novoj knjizi, legendarni novinar Bob Woodward nudi izvanredan uvid u pozadinu o otvorenim i psovkama ispunjenim procjenama i interakcijama predsjednika Joea Bidena s svjetskim liderima koji su oblikovali njegovu predsjedničku vlast, od Benjamina Netanyahua do Vladimira Putina.

"Onaj ku*vin sin, Bibi Netanyahu, on je loš čovjek. On je zaista loš čovjek!" Biden je privatno izjavio o izraelskom premijeru jednom od svojih saradnika u proljeće 2024. dok se rat u Gazi intenzivirao, piše Woodward.

"Onaj je*eni Putin," rekao je Biden savjetnicima u Ovalnoj kancelariji nedugo nakon ruske invazije na Ukrajinu, prema Woodwardu. "Putin je zlo. Suočavamo se s pravim zlom."

Jennifer Lopez otvorila dušu: 'Cijeli svijet mi je eksplodirao prošle godine'

Jennifer Lopez otvorila dušu: 'Cijeli svijet mi je eksplodirao prošle godine'

Knjiga 'Rat' takođe otkriva nove detalje o privatnim razgovorima Donalda Trumpa s Putinom – i tajnoj pošiljci opreme za testiranje na Covid-19 koju je Trump poslao ruskom predsjedniku za ličnu upotrebu tokom vrhunca pandemije. Trump je negirao te izvještaje.

Woodwardova nova knjiga, koja je dobivena od CNN-a prije njenog objavljivanja 15. oktobra, pruža neuređen i neposredan prikaz ključnih trenutaka dok Biden i njegov tim za nacionalnu sigurnost upravljaju međunarodnim krizama, od katastrofalnog povlačenja iz Afganistana do suočavanja s Putinom prije nego što je izvršio invaziju na Ukrajinu, do privatnih sukoba s Netanyahuom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije