Donald Trump osuo paljbu: 'Biden i Harris su krivi za atentat. Meci lete i samo će biti gore'

5
Radiosarajevo.ba
Donald Trump osuo paljbu: 'Biden i Harris su krivi za atentat. Meci lete i samo će biti gore'

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump je u intervjuu za Fox News Digital u ponedjeljak naveo 'retoriku [Joea] Bidena i [Kamale] Harris' kao odgovornu za drugi očigledni pokušaj atentata na njega u njegovom golf klubu na Floridi.

"Njihova retorika uzrokuje da budem meta napada, dok sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji uništavaju zemlju — i iznutra i izvana," rekao je Trump u intervjuu, ne navodeći konkretne dokaze.

Trump je u intervjuu također spomenuo prošlosedmični predsjednički debatu s Harris na ABC News, nazivajući je 'toliko pristrasnom i van kontrole' te je rekao da su s potpredsjednicom i dvojicom moderatora bili 'trojica protiv jednog.'

Bliži se početak FAR festivala: "Težimo ka postizanju rodne ravnopravnosti u svim sferama društva"

U ponedjeljak je na društvenim mrežama ponovio optužbe na račun Harris i Bidena. "Retorika, laži, kao što su lažne tvrdnje koje je iznijela drugarica Kamala Harris tokom namještene i izrazito pristrasne ABC debate, i svi ti smiješni tužbeni postupci posebno dizajnirani da nanesu štetu Joeovom, zatim Kamalinom, političkom protivniku, Meni, podigli su politiku u našoj zemlji na potpuno novi nivo mržnje, zloupotrebe i nepovjerenja. Zbog ove komunističke ljevičarske retorike, metci lete, i samo će biti gore!" napisao je Trump.

Harris i Biden su oboje objavili izjave osudjujući političko nasilje u nedjelju.

"Svi moramo učiniti svoj dio da osiguramo da ovaj incident ne dovede do daljnjeg nasilja," rekla je Harris u svojoj izjavi, dodajući da je bila 'duboko uzrujana' zbog očiglednog pokušaja na Trumpov život.

U svojoj izjavi, Biden je rekao da je osjetio oolakšanje što Trump nije povrijeđen i da je "upozorio svoj tim da nastavi osigurati da Tajna služba ima sve resurse, kapacitete i zaštitne mjere potrebne za sigurnost bivšeg predsjednika." Također je u ponedjeljak pozvao na veće financiranje Tajne službe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak