Donald Trump odbio debatu sa Kamalom Harris: "Nema šta da se raspravlja više"

1
Radiosarajevo.ba
Donald Trump odbio debatu sa Kamalom Harris: "Nema šta da se raspravlja više"

Republikanski bivši predsjednik Donald Trump je u srijedu, 9. oktobra objavio da neće učestvovati u drugoj debati sa demokratskom potpredsjednicom Kamalom Harris, ubrzo nakon što je Fox News poslao poziv za moguću debatu 24. ili 27. oktobra.

Trump i Harris su se prvi put susreli u debati 10. septembra, a Trump je izrazio da ne planira još jednu debatu prije izbora 5. novembra. Također je prethodno odbio poziv CNN-a za debatu 23. oktobra, koju je Harris prihvatila.

Ankete ukazuju na tijesnu utrku između ovih dvoje kandidata pred izbore. Fox News je izjavio da bi druga debata omogućila oboma kandidatima da izlože svoje završne argumente biračima.

Prije tri dana pomagao unesrećenima u poplavama, a u četvrtak poginuo kod Visokog

Prošle sedmice, Harrisov zamjenik, minnesotski guverner Tim Walz, debatovao je sa Trumpovim zamjenikom, senatorom JD Vanceom.

Trump je putem svoje platforme Truth Social čvrsto izjavio: "NEĆE BITI PONOVNE DEBATE. TAKO DA NEMA ŠTA DA SE DEBATUJE," naglašavajući da je prekasno u kampanji za još jednu debatu.

Trumpova prethodna debata s tadašnjim demokratskim kandidatom Joeom Bidenom u junu imala je značajan uticaj na utrku, što je dovelo do Bidenovog povlačenja kao kandidata ubrzo nakon toga. Otkako je Harris preuzela, neke ankete pokazuju da ona stiče malu prednost nad Trumpom.

Tokom njihove debate 10. septembra, Harris je izazvala Trumpa na više frontova, uključujući njegovu spremnost za funkciju, njegov stav o abortusu i njegove tekuće pravne probleme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak