Donald Trump izabrao kandidata za potpredsjednika, ne smeta mu što ga je ranije nazivao Hitlerom

4
Radiosarajevo.ba
Donald Trump izabrao kandidata za potpredsjednika, ne smeta mu što ga je ranije nazivao Hitlerom

Republikanski senator iz Ohija, J.D. Vance, koji je nekad nazvao bivšeg Donalda Trumpa "Hitlerom Amerike", ali je sada jedan od njegovih najglasnijih podržavalaca u Kongresu, imenovan je za Trumpovog potpredsjedničkog kandidata za 2024. godinu.

No u Trumpovom svijetu, ranije izjave rijetko kada su fatalne ako su prebrisane sadašnjim i budućim djelovanjima. Vance se pretvorio u ključnog saveznika Trumpa od stupanja na dužnost i postao je sveprisutni zastupnik tijekom Trumpovog suđenja za tihu novčanu nagodbu u New Yorku.

Trump ga naziva "pravim preobraćenikom" njegovoj ideji, i ako je bivši predsjednik osnivač trenutne "Amerika na prvom mjestu" agende Republikanaca koja napada Demokrate i saveznu vladu, tada se Vance pozicionirao kao nasljednik koji će preuzeti ideju 'Učinimo Ameriku ponovo velikom' za buduće generacije.

Banja Luka: Povrijeđen strani državljanin (25), u toku potraga za napadačem

Prije službenog imenovanja potpredsjednika u Milwaukeeju prvog dana Republikanske konvencije, Trump je objavio na Truth Socialu da bira Vancea.

"Kao potpredsjednik, J.D. će nastaviti borbu za naš Ustav, stajati uz naše trupe i učinit će sve što može da mi pomogne učiniti Ameriku ponovo velikom", rekao je Trump u dvodijelnoj objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak