Crnogorac osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog brutalnog ubistva radnika iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Crnogorac osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog brutalnog ubistva radnika iz BiH

Regionalni sud u austrijskom Welsu osudio je Crnogorca (40) na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva državljanina Bosne i Hercegovine (40), kojeg je ubio iz ljubomore.

Jedina olakšavajuća oklonost bila je njegovo priznanje. S druge strane, otežavajuće okolnosti bile su prethodne osuđujuće presude, više krivičnih djela, izuzetna brutalnost krivičnog djela, kao i činjenica da je krivično djelo izvršeno u vrijeme dok je bio na uslovnoj slobodi.

Kako podsjećaju austrijski mediji, sve se desilo krajem marta prošle godine kada su Crnogorac, te još dva njegova radnika iz BiH (40, 19) krenuli zajedno na posao. Crnogorac je bio uvjeren da 40-godišnjak iz BiH ima aferu sa njegovom ženom. Kada su došli pred firmu, žrtva i osumnjičeni su izašli iz automobila, dok je 19-godišnjak parkirao auto. U tom momentu, Crnogorac je izvadio nož i pet puta izbo državljanina BiH, a zatim sjeo u auto i 19-godišnjaku rekao da ga vozi na kafu. U međuvremenu je nazvao svoju suprugu kojoj je rekao da joj je ubio ljubavnika, a kada ga odrobija, ona je sljedeća. Štaviše, navodno je i u kafeu uzvikivao da je upravo ubio ljubavnika svoje žene. Nakon što je popio kafu, krenuo je put Linza da se navodno preda, ali tužilac tvrdi da to možda i nije istina, jer u Linzu živi njegova žena, pa je vjerovatno namjeravao da i njoj naudi. U međuvremenu je uhapšen jer je pokrenuta sveobuhvatna akcija potrage za njim.

Nakon više od šest godina Tužilaštvo završilo s čitanjem optužnice Delimustafiću i i ostalim

Inače, kako je javni tužilac obrazložio, Crnogorac je bio vlasnik firme koji je uglavnom zapošljavao ljude sa Balkana. Bio je ekstremno ljubomoran i sumnjao je u sve svoje radnike. Neposredno prije ubistva, sumnja je pala na 40-godišnjeg radnika iz BiH.

Tokom suđenja moglo se čuti da je optuženi ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Štaviše, u momentu ubistva bio pod uticajem alkohola i kokaina. Tužilac je izjavio da je brutalno ubistvo počinio zbog neosnovane, bolesne ljubomore. S druge strane, bio je to čovjek koji je imao sve u životu: porodicu, kuću, sopstvenu firmu kao i dobre prihode. Ali, sve je krenulo nizbrdo prije par godina kada je počeo da pije i koristi kokain. Počeo da je da maltretira sopstvenu ženu, koja ga je, u međuvremenu, napustila.

Inače, kako prenose mediji, presuda nije konačna jer je advokat odbrane već najavio žalbu, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak