Biden zbog pandemije prije izbora neće organizirati skupove, Trump ga ismijava

Radiosarajevo.ba
Biden zbog pandemije prije izbora neće organizirati skupove, Trump ga ismijava

Demokratski kandidat za američke predsjedničke izbore Joe Biden izjavio je jučer da prati upute ljekara i da zbog pandemije neće prije izbora organizirati predizborne skupove, za razliku od njegovog protivnika, američkog predsjednika Donalda Trumpa.

 "Ovo je najčudnija kampanja u modernoj historiji, čini mi se", naglasio je pred novinarima u Wilmingtonu, u državi Delaware. 

"Pratit ću upute liječnika, ne samo zbog sebe, već zbog zemlje. To znači da neću organizirati skupove", dodao je glavni demokratski suparnik na predsjedničkim izborima u novembru i nekadašnji potpredsjednik u mandatu predsjednika Baracka Obame.

Donald Trump (74) je bio na udaru oštrih kritika zbog organiziranja skupa u Tulsi u Oklahomi, gdje se 20. juna okupilo više hiljada osoba u toj državi na jugu zemlje, u kojoj je zabilježen veliki broj oboljelih. 

Joe Biden (77) je precizirao da se nije testirao na koronavirus jer nema simptoma i ne želi nekome preuzeti mjesto, ali će to učiniti "uskoro" kada organizira javne susrete. 

Donald Trump i njegova ekipa za kampanju redovno se ismijavaju na račun Joea Bidena jer nije izlazio iz kuće u Wilmingtonu nakon naglog prekida kampanje sredinom marta zbog koronavirusa. 

Trumpova ekipa dovodi u pitanje njegove mentalne sposobnosti i tvrdi da se Biden skriva u podrumu kako ga niko ne bi vidio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak