Bejrut ponovo u plamenu: Žestok otpor Hezbollaha na granici, Izrael potvrdio pogibiju svojih vojnika

2
Radiosarajevo.ba
Bejrut ponovo u plamenu: Žestok otpor Hezbollaha na granici, Izrael potvrdio pogibiju svojih vojnika

Izraelska vojska saopćila je u srijedu da je osam vojnika ubijeno u "intenzivnim borbama" sa militantima Hezbolaha u južnom Libanu, tri dana nakon što je pokrenula kopnene operacije u toj zemlji.

Vojska je saopćila da su vojnici poginuli u dva odvojena incidenta, te da je šest vojnika, uključujući jednog oficira, teško ranjeno u istim incidentima. IDF nije dao dalje informacije o prirodi smrtonosnih incidenata.

"Kapetan Eitan Itzhak Oster, kapetan Harel Etinger, kapetan Itai Ariel Giat, narednik prve klase Noam Barzilay, narednik prve klase Or Mantzur, narednik prve klase Nazaar Itkin, stožerni narednik Almken Terefe i stožerni narednik Ido Broyer, svi su poginuli u borbi protiv Hezbollahovih terorista u južnom Libanu", napisali su na svom profilu na društvenoj mreži X.

Eksplodirale sve gume na avionu prilikom slijetanja na aerodrom u Italiji

Hezbollah javlja da su njegovi borci bili u sukobu s izraelskim snagama i natjerali ih na povlačenje iz više lokacija duž granice.

Izraelska vojska je objavila video snimke koje prikazuju njene snage u graničnim selima i tenkove unutar libanske teritorije.

Bejrut je u srijedu navečer pogođen projektilima, a eksplozije su se čule u južnim regijama libanonskog glavnog grada.

Libanonsko ministarstvo zdravstva priopćilo je da je ubijeno pet osoba, a osam ih je povrijeđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak