Autobus ostavio putnike na odmaralištu: "Vozač se samo nacerio"

5
Radiosarajevo.ba
Autobus ostavio putnike na odmaralištu: "Vozač se samo nacerio"

Ono što je trebalo biti opuštajuće putovanje autobusom u Varšavu pretvorilo se u horor za 13 putnika.

Budući da zahod u autobusu nije radio, Flixbus se neočekivano zaustavio na odmorištu na autocesti u Poljskoj, nakon čega je nastavio putovanje bez putnika koji su otišli na zahod.

Flixbus je krenuo sa središnjeg autobusnog kolodvora (ZOB) u Charlottenburgu (Berlin, Njemačka) u 6 ujutro, a trebao je stići u Varšavu u Posljskoj osam sati kasnije.

Znate li koliko radnika iz RS-a svaki dan dolazi da radi u Federaciju BiH?

U autobusu je bila i Paula (27), djelatnica ljudskih resursa iz Mittea: "Autobus je bio pun. Većina njih poput mene htjela je ići na koncert Taylor Swift."

U 10 sati autobus je stao na odmorištu na autocesti 390 kilometara od Berlina, u blizini grada Ruszkow Pierwszy, jer je zahod u autobusu bio blokiran.

"Vozač je dao objavu na poljskom. Zaustavljanje je trajalo deset minuta", kaže ona. Izašlo je oko 20 putnika iz autobusa.

"Kad sam se vratila autobusa nije bilo"

Među njima je bila i Nataljia Mannigel (56), uredska službenica iz Charlottenburga. Bila je na putu posjetiti brata u Varšavi. "Kad sam se vratila, autobusa nije bilo – s mojom prtljagom", kaže ona. Na odmorištu je stajalo 13 putnika, užasnuti i zaprepašteni.

"Autobus nije stajao više od pet minuta. Ja sam se vratila nakon par minuta, a on je već odvezao dalje", kaže Paula. "Sve moje stvari su bile u busu: laptop, identifikacijski dokumenti i odjeća."

Zaboravljeni putnici pozvali su službu za korisnike. "Nisu bili od pomoći i predložili su nam da odemo do sljedeće autobusne postaje u Lodzu, 80 kilometara dalje", rekla je Nataljia Mannigel.

Nakon deset neuspješnih pokušaja, uspijeva nagovoriti vozača kombija da je odveze u Varšavu s još četiri žene. Preostalih osam putnika stopiralo je 190 kilometara.

"Na odredište smo stigli šest minuta prije Flixbusa. Vozač autobusa se samo glupo nacerio i nije se ispričao", rekla je Mannigel za njemačke medije.

Kako pišu njemački mediji, Flixbus još nije komentirao incident, piše Fenix Magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak