Američka policija u stanju pripravnosti uoči mogućeg Trumpovog hapšenja

2
FENA

Policija u većim američkim gradovima priprema se za potencijalne nemire u slučaju da bivši predsjednik Donald Trump bude uhapšen ove sedmice u sklopu istrage o tajnom novcu.

Vlasti u New Yorku, Washingtonu DC i Los Angelesu pojačavaju svoje policijsko prisustvo.

Tužilac na Manhattanu mogao bi optužiti Trumpa zbog tvrdnji da je platio porno zvijezdi da prešuti aferu koju su navodno imali.

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

To bi bio prvi krivični postupak pokrenut protiv bivšeg američkog predsjednika.

Čelične barikade podizane su u ponedjeljak ispred Krivičnog suda na Manahattanu, gdje bi Trump mogao biti optužen, uzeti mu otisci prstiju i fotografiran ako optužbe budu podignute ove sedmice, kao što američki mediji predviđaju.

Pojačano prisustvo policije također je uočeno ispred Trump Towera u centru grada.

Svim pripadnicima njujorške policijske uprave (NYPD), uključujući detektive u civilu, naređeno je da u utorak nose punu opremu i stavljaju se u pripravnost radi mobilizacije, rekao je policijski izvor za CBS.

Republikanci stali iza bivšeg predsjednika SAD: 'Donald Trump ne smije biti uhapšen'

NYPD i FBI-jeva zajednička radna grupa za terorizam bili su u kontaktu s američkom tajnom službom, čiji je posao da štiti aktuelne i bivše predsjednike, o tome kako bi moglo doći do potencijalnog hapšenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak