Elon Musk: Evo šta će se desiti ako uhapse Donalda Trumpa

3
Anadolija
Elon Musk: Evo šta će se desiti ako uhapse Donalda Trumpa
Foto: Twitter / Donald Trump - Elon Musk

Vlasnik Twittera Elon Musk izjavio je danas da će eventualno hapšenje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa naredne sedmice dovesti do njegovog ponovnog izbora na predsjedničkim izborima 2024. godine.

"Ukoliko se to dogodi, Trump će biti ponovo izabran ubjedljivom pobjedom", smatra Musk.

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako očekuje da će biti uhapšen sljedeće sedmice, jer tužilac na Manhattanu priprema optužnicu za navodnu tajnu isplatu novca, javljaju američki mediji.

Razbijeni izlozi pekare Manja u Sarajevu

Razbijeni izlozi pekare Manja u Sarajevu

"Vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država biće uhapšen u utorak, sljedeće sedmice. Protestujte, vratite našu naciju", napisao je Trump na društvenoj mreži Truth Social, prenio je New York Post.

Trump je Okružno tužilaštvo na Manhattanu nazvao korumpiranim.

Njujorško tužilaštvo navodno priprema optužnicu protiv Trumpa u predmetu koji se odnosi na isplatu 130.000 dolara neposredno prije predsjedničkih izbora 2016. godine glumici "filmova za odrasle" poznatoj kao "Stormy Daniels".

Glumica čije je pravo ime Stephanie Clifford rekla je da je imala aferu s Trumpom godinama prije nego što je postao predsjednik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije