Ajkula odgrizla nogu australskom surferu: Isplivala je na obalu, doktori je nisu uspjeli spojiti

0
Radiosarajevo.ba
Ajkula odgrizla nogu australskom surferu: Isplivala je na obalu, doktori je nisu uspjeli spojiti

Surfer čiju je nogu voda izbacila na australsku plažu nakon što ju je odgrizao morski pas potvrdio je kako mu je nisu uspjeli ponovno spojiti.

Kai McKenzie, surfao je u blizini Port Macquarieja u Novom Južnom Walesu (NSW) prošlog utorka, kad ga je napao morski pas. 23-godišnjak je uspio doći do obale, gdje mu je pomogao slučajni prolaznik koji je napravio improvizirani podvez kako bi zaustavio krvarenje.

Nedugo zatim se na obali pojavila noga i mještani su je stavili na led prije nego što je odvezena u bolnicu, gdje se tim ljekara nadao da će je uspjeti ponovno spojiti s ostatkom tijela. Međutim, McKenzie je gotovo sedmicu dana nakon napada objavio svoju fotografiju iz bolnice. 

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Ima povrijeđenih

"Jeste li primijetili da nešto nedostaje? Hahah", stoji u naslovu objave. Opisujući "napad ludog morskog psa", u ranijoj objavi na Instagramu zahvalio se ljudima koji su ga podržali.

"Biti ovdje... moći držati moju lijepu Eve i svoju porodicu za mene je sve", napisao je. Također je zahvalio javnosti na donacijama koje su preplavile GoFundMe stranicu. Prikupljeno je više od 165.000 australskih dolara (oko 100.000) kako bi mu se pomoglo u plaćanju bolničkih računa, piše BBC.

U Jadranskom moru ulovljena ajkula: Pogledajte fotografije - evo o kojem je morskom psu riječ

"Začas ću se vratiti u tu vodu", najavio je. Glasnogovornik bolnice u kojoj se McKenzie liječi nije htio komentirati je li pokušana operacija ponovnog spajanja, pozivajući se na privatnost pacijenta. 

Vlasti su saopćile kako je McKenzieja ujela velika bijela psina od tri metra te da svoj život duguje policajcu koji nije bio na dužnosti i koji je upotrijebio povodac za psa da napravi podvezu za povrijeđenu nogu. McKenzie je hitno prebačen u lokalnu bolnicu, prije nego što je avionom prebačen u veliki centar za traume u Newcastleu, udaljen nekih 200 kilometara. 

Dugo je putovala i njegova odsječena noga. Zagriženi surfer tek se nedavno vratio u vodu nakon što je pretrpio tešku povredu vrata zbog koje je morao uzeti pauzu od sporta. U saopćenju od četvrtka, porodica McKenzie zahvalila je svom "medicinskom osoblju, promatračima i hitnim službama". 

Video brutalnog napada ajkule kruži internetom

Iako Australija ima više napada morskih pasa od bilo koje druge zemlje osim SAD-a, smrtonosni napadi i dalje su relativno rijetki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak