Video brutalnog napada ajkule kruži internetom

0
Radiosarajevo.ba
Video brutalnog napada ajkule kruži internetom
Foto: X.com / Žrtva napada ajkule

Na plaži otoka South Padre u Teksasu, tokom proslave američkog Dana nezavisnosti, dvije osobe je napao morski pas.

Posljedice napada na jednu ženu, vidljive su na snimci koja je u međuvremenu objavljena na društvenim mrežama.

Na obalu ju je izvukao tim spasilaca uz pomoć drugih posjetitelja i brzo joj omotao dio noge koji je krvario zbog ugriza, dok su u pozadini iz vode virile leđne peraje morskog psa. Još dvije osobe naišle su na životinju u vodi, ali su uspjeli izaći bez povrede.

Za godinu dana nijedna presuda i dvije optužnice za Srebrenicu

Za godinu dana nijedna presuda i dvije optužnice za Srebrenicu

"Prema trenutnim informacijama, dvije su osobe napadnute i još dvije su naišle na morskog psa, ali nisu povrijeđene. Napadnute osobe prevezene su u Regionalni medicinski centar Valley gdje se jedna od njih trenutno liječi, a druga je premještena zbog daljnjeg liječenja", priopćili su iz organizacije Texas Parks and Wildlife, javlja Daily Mail.

Dodaju kako susreti s morskim psima nisu česta pojava u Teksasu, ali nakon incidenta se pomoću dronova, čamaca i helikoptera patroliralo obalom kako bi se lociralo životinju. Grad je također razmišljao o zatvaranju plaže.

Vjeruje se kako je za oba napada odgovoran isti morski pas, veličine oko dva metra. Kelsey Banks, znanstvenica iz Centra za znanost i očuvanje rekla je za CBS News da video ipak sugerira kako je riječ o većoj vrsti morskog psa.

"Poznato je da veće vrste pojačavaju hranjenje i ostaju bliže obali prije velikih meteoroloških poremećaja", prenosi njene riječi Daily Mail.

Snimak napada možete pogledati na linku OVDJE. Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije