Vučić umislio da je "mala Srbija" stvorila problem "najvećim silama"

16
Radiosarajevo.ba
Vučić umislio da je "mala Srbija" stvorila problem "najvećim silama"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom govora na predizbornom skupu dotakao se teme rezolucije o genocidu o Srebrenici. 

"Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu. Bili su sigurni da ćemo kao neki drugi prije 15-20 godina da spustimo glavu i kažemo: 'Da, veliki ste, jaki ste'. Mi smo rekli: 'Znamo koliko ste veliki i sa koliko problema možete da nas suočite, ali mi branimo najveću svetinju'", rekao je Vučić.

Kazao je da svi znaju da on nije optimista.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

"Uvijek sam ili surovi realista ili pesimista. Bolje mi je da ljudima predstavim stvari kakve jesu", istakao je predsjednik Srbije. 

Vučić je uvjeren da zemlje članice UN-a nailaze na velike probleme zbog djelovanja Srbije kad je u pitanju donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici. 

"Oni ne znaju šta da rade u New Yorku zbog angažmana Srbije. Ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija borit će se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz", naglasio je Vučić, a što se odnosilo na protivljenje donošenju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koji je potvrđen presudama Međunarodnog suda pravde (ICJ) i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak