"Uskoro neću biti predsjednik": Aleksandar Vučić otkrio kada odlazi sa čela SNS

1
Radiosarajevo.ba
"Uskoro neću biti predsjednik": Aleksandar Vučić otkrio kada odlazi sa čela SNS

Prošlu godinu smo završili tako da ne možemo da ne budemo zadovoljni, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na godišnjoj konferenciji za medije koja se održava u Palati "Srbija".

On je najprije svima čestitao Novu godinu i predstojeće praznike, i svima se zahvalio na razumijevanju i podršci.

"Uskoro, uprkos mojoj želji da to bude ove, više neću biti ni predsjednik političke partije. To će se desiti početkom sljedeće godine", rekao je, između ostalog, Vučić.

Zemljotres nedaleko od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Aleksandar Vučić poručio Adisu Ahmetoviću iz Bundestaga: 'Takve stvari više ne prolaze'

Kako je rekao, ovo je njegov posljednji mandat.

"Neću da mijenjam Ustav. Moj posao je da budem na strani građana i svakog čovjeka u zemlji, i to ću da činim na najbolji način, uprkos teškim prilikama sa kojima se suočavamo", kazao je on, prenosi Blic.

Vučić je ustvrdio da je Srbija sačuvana od rata (?!) u prethodnih 10 godina, i da je podignuta sa koljena, i da je još 400.000 ljudi zaposleno, čemu su doprinijele ozbiljne reforme.

Naveo je da 2023. godina neće biti nimalo laka: "Birali ste čovjeka koji treba da rješava probleme u vaše ime, a ne da vas oraspoloži. Predsjednik vam služi tu da postavi svoja leđa kada niko drugi neće."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak