Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

1
Radiosarajevo.ba
Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

Stanovnike Splita i okolice čeka neizvjesna noć, nakon što se razbuktao požar u Žrnovnici.

Naime, požar je izbio u ponedjeljak nakon udara groma, a danas u popodnevnim satima stigao je među kuće. Vatrogasci ističu kako je situacija ozbiljna, a ne terenu ih je više od 130. Miris paljevine osjeća se i u Splitu. 

"U Splitu užasno smrdi po paljevini i pada pepeo", komentirala nam je Splićanka. Slobodna Dalmacija navodi kako sve više turista, u strahu od širenja požara, napušta iznajmljene apartmane u Žrnovnici i Podstrani. Zbog velike količine dima, neki preko lica nose maske

Vrelo Bosne neprepoznatljivo: Ostala su sjećanja na bujne potoke, a stručnjak otkriva prave razloge

U gašenje požara otvorenog prostora na području Žrnovnice, uz domicilne snage, dodatno su upućeni i vatrogasci iz intervencijskih vatrogasnih postrojbi iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažovani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te Grad Zagreb, istaknula je večeras Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), prenosi Večernji.hr.

Podsjetimo, HVZ je ranije izvijestio kako je tokom noći područje Splitsko-dalmatinske županije zahvatilo nevrijeme praćeno grmljavinom i kišom koje je imalo za posljedicu nastanak većeg broja požara na otvorenom prostoru.

"Aktivan je požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu u 22:44 sati na području Žrnovnice, Markovača. Požar je nastao na nekoliko lokacija uslijed udara gromova te je zahvaćena trava, nisko rastinje i šuma", navela je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica. U gašenju požara bili su angažovani i protupožarni avioni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak