Skoro cijeli razred ispisao se iz osnovne škole zbog nasilnog učenika: Upućivali brojne apele

2
Radiosarajevo.ba
Skoro cijeli razred ispisao se iz osnovne škole zbog nasilnog učenika: Upućivali brojne apele

Gotovo svi učenici jednog razreda u zagrebačkoj osnovnoj školi ispisali su se ovog ljeta iz škole zbog nasilnog učenika. Roditelji su odluku o ispisu svoje djece donijeli nakon što institucije nisu reragovale na njihove brojne apele.

Donedavni kolege iz razreda novu će školsku godinu započeti u različitim školama. Njihova pravna zastupnica požalila se za HRT da je najgore što su svugdje naišli na zid šutnje jer nikad nisu dobili službene odgovore na molbe i pozive za pomoć. 

"Tražili smo i od škole i od Gradskog ureda za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način se planira provoditi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili", navela je odvjetnica Ana-Marija Vegar. 

ViK upozorio: Više sarajevskih naselja od 22 sata neće imati vode

"Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj djeci u situaciji koja se dogodila, za koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo", dodala je. 

Slučaj je komentarisala i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. "Ono što me žalosti i brine je da u ovom konkretnom slučaju problem nije razriješen. Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedjeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi sudionici i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razriješiti", rekla je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak