Skandalozna izjava: Bivši šef hrvatskih obavještajaca vrijeđao Bošnjake na nacionalnoj televiziji

33
Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava: Bivši šef hrvatskih obavještajaca vrijeđao Bošnjake na nacionalnoj televiziji

U Beču su zbog opasnosti od terorističkog napada otkazana sva tri koncerta američke zvijezde Taylor Swift, koji su se trebali održati jučer, danas i sutra. Austrijska policija u velikoj akciji uhapsila je najmanje dvojicu muškaraca. Jedan je od njih tursko-hrvatskog podrijetla, no nije riječ o hrvatskom državljaninu.

Iako zvanični podaci policije iz Austrije govore da osobe koje su navodno planirale teroristički napad nemaju nikakve veze sa Bosnom i Hercegovinom, pojedinci u Hrvatskoj ponovo su uzrok problema tražili u našoj zemlji.

Sinoć smo svjedočili skandaloznoj i fašističkoj izjavi Ante Letice, bivšeg voditelj operacija hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), u programu Hrvatske radio-televizije.

Takmičarka nasmijala gledaoce Olimpijade: Ovakav nastup niste vidjeli do sada

"Europa se susreće već duže vrijeme sa svojim građanima koji su druga, treća generacija građana porijekla arapskog, muslimanskog, bošnjačkog kako hoćete koji su se radikalizirali i radikalniji su od svojih učitelja", kazao je Ante Letica.

Podsjetimo da ovo nije prvi put da iz Hrvatske dolaze ovakvi navodi.

Pučka pravobraniteljica nakon sramote u Imotskom: Nacionalističke pjesme pjevali su mladi, osuđujem

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jedne je prilike rekla da u BiH ima 10.000 terorista

Zanimljivo je i da je javni servis u Hrvatskoj pustio ovakvu islamofobnu i sramotnu izjavu u program u trenutku kad svjedočimo veličanju ustaškog pokreta i ratnih zločinaca u Imotskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak