Šešelj će predizbornu kampanju početi ometanjem Federice Mogherini

Radiosarajevo.ba
Šešelj će predizbornu kampanju početi ometanjem Federice Mogherini
Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će ta stranka sutra započeti predizbornu kampanju za predsjedničke izbore u Srbiji.

"Verbalni protest će biti. Nećemo je tući. Nećemo joj dozvoliti da govori. Mi smo protiv nasilja, znate", rekao je Šešelj.

Kako kaže, njegova kampanja počet će u velikoj sali Narodne skupštine, ometanjem obraćanja visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini.

"Što se tiče narodnih poslanika SRS-a, Federica Mogherini je nepoželjna u Narodnoj skupštini. Mi ćemo naš protest izražavati tokom celog njenog obraćanja. Ako uspe nešto da kaže, svaka joj čast. Mi ćemo se truditi da ne uspe bilo šta da kaže i to je naš početak predizborne kampanje", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Kako je dodao, Mogherini je "predstavnica EU i zaštitnica šiptarskih separatista, koja od početka vodi antisrpsku politiku", a SRS je stranka koja je protiv ulaska Srbije u EU, koja će svoje protivljenje i na taj način izraziti.

Inače, Mogherini je započela višednevnu turneju po zemljama Zapadnog Balkana sinoć u Podgorici, javlja Tanjug.

Zbog nemogućnosti slijetanja aviona u kom je bila Mogherini zbog vremenskih uvjeta, danas je odgođena njena posjeta Sarajevu.

Mogheirni će u Beograd doći iz Skoplja, a posjetit će još Tiranu i Prištinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak