Rizik za kupače u Hrvatskoj: Na popularnoj plaži pronađena opasna bakterija

0
Radiosarajevo.ba
Rizik za kupače u Hrvatskoj: Na popularnoj plaži pronađena opasna bakterija

Tokom posljednjeg ispitivanja kvalitete vode mora na Korčuli utvrđeno je da koncentracija opasne bakterije ponovno prelazi granične vrijednosti. 

29. augusta, uzet je uzorak vode iz mora sa plaže Hotela Park te Gradske plaže Banje na Korčuli analizom kojega je utvrđena prekoračena koncentracija bakterije Escherichia coli, obavijestio je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

More oko otoka Korčule bilo je zagađeno ovoga ljeta u nekoliko navrata, a o opasnosti po kupače pisali su i strani mediji, piše Jutarnji.hr.

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Još jedna plaža koja je ispitivana, a ima prekomjerne vrijednosti E.Coli jeste i plaža na Pločama, te je rečeno da je onečišćenje fekalijama potvrđeno tokom osmog redovnog ispitivanja kvalitete vode mora, kojeg provodi opštinski Zavod za javno zdravstvo.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Tehnička radionica Ploče, uzorkovani 27. augusta, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli", navode iz Zavoda.

Na ovoj plaži u Hrvatskoj ne preporučuje se kupanje do daljnjeg: U moru pronađena opasna bakterija

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će se do prestanka onečišćenja o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije, pišu hrvatski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak