Skriveni dragulj Makarske: Plaža mami uzdahe, svi se žele okupati baš tu

1
Radiosarajevo.ba
Skriveni dragulj Makarske: Plaža mami uzdahe, svi se žele okupati baš tu
Instagram/ Visit Croatia Right Now / Makarska

Jadranska obala omiljena je destinacija svih u regionu za godišnji odmor, a iz godine u godinu postaje sve poželjnija i mimo regiona. Kristalno čisto more, priroda i plaže uvijek su bile prednosti jadranske obale koja je dodana na kartu svih svjetskih putnika. 

Svaki primorski grad krije "tajne" plaže i uvale, gdje možete, za razliku od bučnih, gradskih plaža, uživati u miru i tišini, te prirodi koja vas okružuje. 

Jedna od takvih plaža je Nugal na Makarskoj rivijeri, a sami pogled na nju ostavlja bez daha, prenosi Journal

Mesud Selimović potpisao za najjaču svjetsku kickbox organizaciju

Mesud Selimović potpisao za najjaču svjetsku kickbox organizaciju

Idilična plaža Nugal, omiljeno je mjesto sve više domaćih i stranih turista i turistkinja, koji na ovoj plaži pronalaze mir i tišinu. Plaža je okružena liticama i šumom, a pruža privatnost. 

Najbliža je Tučepima, a do nje ćete doći spuštajući se kroz bujnu šumu parka Osejava. 

Plaža Nugal zapela je za oko i brojnim svjetskim medijima.

Prestižni američki magazin posvećen putovanjima Condé Nast Traveler prije dvije godine je uvrstio među top 25 najljepših europskih plaža, a osvojila je i pariški Vogue koji je je svrstao među 8 najljepših hrvatskih plaža. O ovom skrivenom raju pisao je svojedobno i CNN, a čitatelji portala European Best Destinations 2019. godine smjestili su je na treće mjesto omiljenih plaža u Europi.

Dobar glas daleko se čuje pa Nugal više i nije tako skrivena tajna i sve više ljudi se baš ovdje želi okupati.

Spektakularni pogled, kristalno čisto more, netaknuta priroda i izoliranost samo su neki od razloga zbog čega će se 40-minutna šetnja do plaže apsolutno isplatiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije