Privedeni huligani koji su napali Srbe kod Knina dok su gledali utakmicu

Radiosarajevo.ba
Privedeni huligani koji su napali Srbe kod Knina dok su gledali utakmicu

Policija je jučer, kako doznaje Slobodna Dalmacija iz dva neovisna izvora, privela više osoba za koje sumnjaju da su učestvovali u napadu na goste lokala "Petko" u Uzdolju kod Knina, koji su u srijedu 21. augusta gledali nogometnu utakmicu između Crvene zvezde i Young Boysa.

Prema istim izvorima, priveden je dio napadača dok se za ostalima, koji su navodno također identificirani, još intenzivno traga.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, istina je da je u toku intenzivno kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj koje je obuhvatilo više osoba, no ono nije dovršeno.

Policija je, inače, nakon konzultacija sa Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku događaj od 21. augusta kada je oko 22.30 sati grupa maskiranih osoba upala u lokal "Petko" u Uzdolju okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda iz članka 324. stavak 2. Kaznenog zakona.

S obzirom na to da su te večeri napadači, osim uništavanja inventara, fizički napali veći broj gostiju koji su gledali nogometnu utakmicu Crvene Zvezde i Young Boysa te pri tom povrijedili pet osoba, prijeti im kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak